نازایی
نازایی یا ناباروری ؛ را این گونه تعریف می کنند : ناتوانی یک زوج در باردار شدن پس از گذشت یک سال از رابطه جنسی بدون استفاده از وسایل پیشگیری بارداری.
( متخصص زنان )
در ۱۰ الی ۱۵ درصد از زوج ها ، ناباروری دیده می شود که می تواند مربوط به زن یا مرد و حتی هر دو باشد ؛ اگر شما نیز جزء این دسته از افراد هستید ، به هیچ عنوان نگران نباشید ؛ چرا که ، در حال حاضر با پیشرفت روز افزون علم پزشکی ، بسیاری از زوج ها می توانند ، صاحب فرزند شوند.
در مقاله پیش رو ؛ در رابطه با نازایی ، صحبت خواهیم کرد ؛ خواندن این مقاله را از دست ندهید.
علائم ناباروری در زنان چیست ؟
اصلی ترین نشانه ناباروری ؛ ناتوانی در باردار شدن می باشد ؛ نازایی ، می تواند دارای علامت و نشانه واضح دیگری نباشد ؛ با این حال ، در ذیل به برخی از مواردی که می توانند نشانه ای از نازایی باشند ، اشاره شده است.
اختلالات تخمک گذاری
بروز تغییرات در دوره عادت ماهانه
دوره های عادت ماهانه غیر طبیعی ؛ مانند خونریزی بیشتر یا کمتر از حد معمول
نامنظمی در دوران قاعدگی
دوران قاعدگی دردناک
احساس درد در نواحی کمر و ناحیه تناسلی در دوران قاعدگی
و از این قبیل موارد
علت ناباروری در زنان
فرآیند تولید مثل در انسان ، بسیار پیچیده بوده و بارداری ، نیازمند انجام صحیح فرایند تخمک گذاری و لقاح می باشد.
هر ماه توسط غده هیپوفیز ، پیامی به تخمدان ها جهت تخمک گذاری ارسال می گردد ؛ بدین ترتیب ، تخمدان ها تحریک به رها سازی تخمک می شوند ؛ تخمک آزاد شده در طول لوله فالوپ ، حرکت می کند و در این مدت ، می تواند با اسپرم ترکیب شود ؛ در صورتی که تخمک ، بارور شود ؛ به سمت درون رحم ، حرکت کرده و فرایند رشد نه ماهه را طی می کند ؛ حال ، بروز اختلال در هر قسمت از این فرایند ، منجر به ناباروری می گردد.
اختلال در تخمک گذاری ، اختلالات رحم یا دهانه رحم ، آندومتریوز ، انسداد لوله های رحم ، یائسگی زودرس ، چسبندگی لگن و مشکلات دستگاه ایمنی بدن از عوامل موثر بر ناباروری در زنان می باشند.
اختلالات تخمک گذاری
این اختلالات ، عبارت اند از : سندروم تخمدان پلی کیستیک ، هایپرپرولاکتینمی و غیره که موجب بروز اختلال در روند تخمک گذاری ، شده و نازایی در زنان را به همراه دارند.
ناهنجاری های رحم
ناهنجاری های رحمی ، عبارت اند از : پولیپ رحم ، تومورهای خوش خیم ، فیبروئیدهای رحمی و غیره که موجب ناباروری در زنان ، می شوند.
آندومتریوز
آندومتریوز ، در اثر رشد بافت آندومتر خارج از رحم ، رخ می دهد که می تواند در عملکرد تخمدان ها ، رحم و لوله های رحم اختلال ایجاد کرده و بدین ترتیب ، مانع باروری گردد.
یائسگی زودرس
در برخی از بانوان ، شاهد خواهیم بود که پیش از ۴۰ سالگی ، عملکرد تخمدان ها متوقف شده و دیگر قاعدگی رخ نمی دهد ؛ در این زمان گفته می شود ، یائسگی زودرس رخ داده است ؛ علت اصلی بروز یائسگی زودرس ، نا مشخص است ؛ اما گفته می شود عواملی ؛ از جمله اختلالات سیستم ایمنی ، پرتو درمانی ، شیمی درمانی و غیره بر روی آن تاثیر گذار هستند.
مشکلات دستگاه ایمنی بدن
مشکلات مربوط دستگاه ایمنی بدن ؛ نقش مهمی در ایجاد نازایی ، داشته و حتی موجب سقط جنین نیز می شود.
جستجوی
پست های محبوب
اطلاعات تماس
- ایران، تهران، ولیعصر
- 09123456789
- 09123456789
- site@site.com
- site@site.com
آخرین دیدگاهها